SESSIÓ INFORMATIVA DEL PROGRAMA ESPAI EMPRÈN: ARA TU!

El próximo martes 11 de febrero haremos la sesión informativa sobre el programa ESPAI EMPREN: ARA TU de apoyo a la creación de empresas”.

Como véis, hemos cambiado el nombre, y es que este año hay muchas novedades!!!

En la sesión informativa os presentaremos el programa, os hablaremos de la colaboración conjunta entre la Fundación Prevent y la Fundación Servei Solidari, os avanzaremos las acciones formativas previstas para este año 2014 y su calendarización (orientadas tanto a emprendedores que inician como aquellos que ya tienen la empresa creada), así como los servicios de asesoramiento personalizado con el que podrá contar .

Y este año, podréis contar con mentores especializados que os podrán asesorar en el proceso o en resolver dudas sobre ámbitos específicos.

Sobretodo no olvidéis confirmar vuestra asistencia.

HORARIO: Se realizarán dos sesiones: mañana de 10h. a 12h. y tarde de 17h. a 19h.

FECHA: Martes 11 de febrero de 2014

LUGAR: Fomento Formación - 

Av . Francesc Cambó 10 - 08003 Barcelona

INSCRIPCIONES: Contacto: Carmen Donada – Lupe Lorenzana

Telf: 93 439 18 06

E- mail: c.donada @ fundacionprevent.com

Espacio cedido por:

Con la colaboración de:

KAPACITY&DIVERSITY, col-laborador a la 3ª edició del programa ARA TÚ!

En aquesta 3a edició del Programa ARA TU!, Fundació Prevent compta amb la col · laboració de Kapacity & Diversity, empresa compromesa amb la inserció laboral de persones amb discapacitat.

Des del programa de suport a la creació d’empreses de persones amb discapacitat 2013, s’està atenent a un total de 15 emprenedors amb diverses idees de negoci. Des de Gener de 2013, i gràcies a aquesta col · laboració, 10 emprenedors s’han beneficiat d’un assessorament tècnic personalitzat en el període d’elaboració del Pla d’Empresa, així com una formació grupal inicial en previabilidad de la idea de negoci.

Des d’aquí, volem fer arribar el nostre agraïment a Kapacity & Diversity, per la seva dedicació i professionalitat.

Kapacity & Diversity és una empresa social que ofereix serveis de formació a mida en tècniques de gestió, lideratge, canvi d’hàbits i competències directives, i de temàtiques relacionades amb la RSC com la gestió de la diversitat, branding responsable o disseny accessible per a tots , reforçant l’estratègia i cultura de Responsabilitat Social i acompanyant els seus clients en la seva conversió a organitzacions més responsables i en situacions de transformació organitzativa.

Si vols saber més, pots entrar a la seva pàgina web: http://www.kapacitydiversity.es/index.html

“Innovant amb aliances: Tendències sectorials i territorials a Catalunya”

El passat 29 d’abril vam estar en la jornada “Innovant amb aliances”. La sessió està emmarcada en el programa @EmprenSocial, del Dpt. d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya i promogut per la Fundació Empresa i Ciència, i del qual, la Fundació Prevent forma part del Consell Assessor.

Hem tingut l’oportunitat d’escoltar grans experts en innovació i conèixer experiències d’aliances que han conduït a resultats exitosos.

La jornada va ser inaugurada pel Sr. Xavier López, Director General d’Economia Social, Cooperativa i Treball Autònom. Introdueix parlant de la importància de la estrategia en  aliances:

 • el que és important de les ALIANCES és que aportin valor;
 • cal cooperar amb sentit;
 • per crear aliances cal confiança i generositat, de vegades cal cedir sobirania;
 • hem de concretar els VALORS sota els quals complirem la nostra missió.

El Sr. Javier Creus, fundador de “Idees for Change”, va participar a la jornada amb la conferència sobre “Innovant amb aliances”. Els imputs més importants són:

CONTRIBUIR és una forma de treballar en ALIANÇA, i respon als canvis socials que han patit els elements clàssics: el capital, els recursos humans i els recursos disponibles.

1.CAPITAL:

 • les noves tecnologies han contribuït que el capital requerit sigui més petit: ara molts emprenedors poden iniciar amb tan sols un ordinador! ;
 • la confiança es dóna segons els mèrits, ja no cal formar part de la xarxa familiar o propera;
 • les xarxes socials permeten noves formes de finançament a través de contribucions de diverses persones.

2.RECURSOS HUMANS: El CIUTADÀ COL · LABORATIU és qui activa les seves capacitats i coneixements per compartir-los.

3.RECURSOS DISPONIBLES: Es creen comunitats o grups de persones que comparteixen un recurs comú.

Preguntes que ens hem de formular per establir una estratègia per contribuir: Què volem compartir?; Amb qui cooperar?; Quina part em reservo?

També vam tenir l’oportunitat de conèixer 4 experiències en aliances:

 • Aliances territorials, amb el Sr. Juli Silvestre, Gerent de Nou Verd i Nou Set.
 • Aliances en el sector agrosocial, amb el Sr. Josep Maria Corbinos, Coordinador de la Xarxa Agrosocial de la Fundació Catalunya – la Pedrera.
 • Aliances en serveis a les persones, amb la Sra. Àngels Cobo, directora de Comunicació, Màrqueting yInnovación de Suara Cooperativa.
 • Aliances publico-privades en el sector tecnològic, amb el Sr. Ricard Faura, Cap de ServeiSocietat del Coneixement de la Generalitat de Catalunya.

La Sra. Maravillas Rojo, Coordinadora del Programa @ EmprenSocial del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, va tancar la jornada reflexionant sobre com es pot seguir innovant en emprenedoria social.

Càpsula formativa: Ús i estratègies en xarxes socials per a emprenedors

El passat 12 de març vam tenir la sort de comptar amb la col · laboració d’Albert Santiesteve, Sènior Manager de l’empresa KPMG, amb la seva ponència sobre el “Ús i estratègies en xarxes socials per a emprenedors”.

Quins van ser els 3 imputs més importants?

 ”Sense una estratègia, estem perdent energies i recursos molt valuoses”

Sabem a qui volem arribar, què volem aconseguir, i quins mitjans utilitzen els nostres destinataris? Totes aquestes respostes podran ajudar-nos a definir la nostra estratègia i identificar els mitjans socials més adequats. No tots els mitjans socials valen!

Vam veure com a cada un dels emprenedors podia ajudar una o altra xarxa social: Facebook pot ser una bona eina per a qui necessita anunciar esdeveniments; Twitter pot ajudar a compartir informació i posicionar-nos com experts, i Linkedin pot obrir-te canals de contacte de persona a persona i millorar la teva branding personal i influència.

“El repte és trobar la teva audiència i mantenir converses amb ells”

Probablement la teva audiència es trobi en diversos mitjans socials, i actuï de manera diferent en cada un d’ells. Has adaptar-te a cada un.

 ”Planifica la publicació de continguts, esdeveniments, llançaments”

Estableix un calendari per publicar els continguts de forma continuada. Avalua els resultats obtinguts, busca les raons i corregeix l’estratègia si ho creus necessari.

Ens hauria agradat comptar amb la vostra participació a la sessió formativa. Esperem que aquest resum pugui servir-te per fer-te una idea i que t’animis a venir a la propera sessió.

Càpsula formativa: Previabilitat de la idea de negoci

El passat 12 de març comptem amb el nostre col-laborador Jordi Garcia, de l’empresa Kapacity & Diversity, per a la realització de la càpsula formativa de previabilitat de la idea de negoci.

La sessió va iniciar convidant als emprenedors a compartir la seva idea de negoci: “Sou capaços d’explicar la vostra idea de negoci en 1 minut?” Semblava una pregunta fàcil però aviat descobrim que era molt més complex del previst. Qué complicat!

Podem trobar OPORTUNITATS per explicar el nostre projecte, coincidir amb un possible inversor, amb un futur soci, o amb un potencial client. Moltes vegades aquestes es redueixen a 1 minut: Com explicar-li a la persona que tenim davant nostra idea de negoci?, Com contagiar el nostre entusiasme?, Com concretar el nostre valor afegit?, Com convèncer de la nostra capacitat per executar? .. . Cóm aconseguir que en 1 minut s’interessi pel nostre projecte?

La sessió ha estat un espai de reflexió sobre si mateixos per tal d’inventariar els actius disponibles per emprendre. Així mateix, ens ha dotat d’eines per poder avaluar la seva idea de negoci.

La Fundació “Acció Solidària Contra l’Atur” obre una convocatòria de préstecs extraordinaris a emprenedors o empreses de nova creació.

En què consisteix? Es concedeixen 5 préstecs a emprenedors o empreses de nova creació que presentin un projecte que realitzi, consolidi o ampliï una activitat i que asseguri nous llocs de treball estables i per als quals es necessiti finançament.
L’import dels préstecs serà fins a 30.000 €, sense interessos i amb una devolució lineal de màxim 5 anys.

A qui va dirigit? Els sol · licitants poden ser autònoms o petites i mitjanes empreses amb qualsevol forma jurídica, ja constituïdes o en fase de constitució.

Puc presentar-me? Per poder participar en la convocatòria, s’ha de presentar un projecte i el pla de negoci.

Fins quan tinc temps? Les sol · licituds es tancarà el dia 3 maig 2013 a les 12:00 h.

On puc trobar més informació? Fundació Acció Solidària Contra l’Atur: http://www.acciosolidaria.cat/

“Como intentes montar algo en un garaje te crujen”

El passat diumenge 3 de març van emetre a La Sexta el programa SALVADOS sobre “Emperdedores”.

“Évole habla con un grupo de emprendedores que en la práctica se encuentran con unas barreras que les impiden llevar el emprendimiento (…)

A nivel internacional está el mito del garaje donde han nacido grandes imperios. En España,  “como intentes montar algo en un garaje, te crujen”, Bill Gates o Steve Jobs habrían empezado en la cárcel porque “te empapelan”, explica un joven emprendedor”.

Extret de la pàgina web de LA SEXTA: http://www.lasexta.com/programas/salvados/noticias/como-intentes-montar-algo-garaje-crujen_2013030300111.html

Pots accedir al programa fent click aquí.

 

Sessió formativa “Comercio Exterior” per la Cambra de Comerç de Perú

La Cambra de Comerç de Perú, amb el suport del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, organitza 1 sessió formativa sobre “Comerç exterior” dirigida a emprenedors.

Data: 21 de febrer

Hora: de 10h. a 14h.

Si estàs interessat en la sessió, pots inscriure’t a través de la Fundació Prevent

Càpsula formativa: FINANCES PER NO FINANCERS

FINANCES PER NO FINANCERS

Continguts: conceptes bàsics de comptabilitat, estats econòmics-financers, anàlisi de balanç, anàlisi del compte de pèrdues i guanys, anàlisi cost-beneficis, fonaments financers, procés pressupostari, control de pressupost.

Dates: 5 i 19 de febrer.

Horari: de 10 a 12 hores.

Lloc:    Fundació Prevent – Av. Josep Tarradellas, 14-18, 3a planta - Barcelona

Telèfon: 93 439 18 06

Persona de contacte: Lupe Lorenzana- l.lorenzana@fundacionprevent.com